علمای اخلاق اسلامی، این صفت را از صفات رذيله متعلق به قوه غضبيه، دانسته اند.امن از مکر الهی در روایات جزء گناهان کبیره معرفی شده است  و علمای اخلاق، این صفت را نوعی افراط در رجا و امیدواری به خدا دانستهو مبتلایان به آن را داخل در گروه فريب خوردگان و مغرورین به خداى تعالى‌ می دانند.

این مفهوم بسیار مهم اخلاقی، توسط آیه شریفه: «أَفَأَمِنُوا مَكْرَاللَّهِ فَلا يَأْمَنُ مَكْرَ اللَّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْخاسِرُونَ»

معرفی شده است و در روایات و دعاها و رفتار عملی اولیای دین و کلمات علمای اخلاق، مورد توجه فراوان قرار گرفته است. «مکر خدا» ترکیبی مجازی است و "مكر" به معناى اين است كه شخصى ديگرى را غافل‌گير كرده و به او آسيبى برساند و نوعی پنهانی بودن در این نیرنگ و غافلگیری در معنای اصلی آن نهفته است.همان طور که خدای متعال در قرآن، مکر خود را به گونه ای می داند که انسانها آن را حس نمی کنند. بنابراین مکر خدا، نهانی تر و نامحسوس تر از مکر غیر او خواهد بود.

امن از مکر خداوند به معنی ایمن بودن از سلب عطایای الهی توسط خدای متعال است. به این معنی كه آدمى از عذاب الهى و امتحانات او ايمن نشيند و از عظمت و جلال او واهمه نداشته و در دل انديشه مؤاخذه او را نداشته باشد.


گناهان کبیره مکر ,علمای ,کبیره ,روایات ,اخلاق، ,گناهان ,از مکر ,گناهان کبیره ,علمای اخلاق، ,و در ,امن ازمنبع

داستان عاق والدین

پیامد آدمکشی

احادیث دروغ

پاسخ به یک سوال مهم در مورد ایمنی از مکر

درمان ایمنی از مکر خداوند

علایم ایمنی از مکر الهی

عوامل ایجاد یا تقویت امنیت روحی نسبت به مکر الهی

مشخصات

آخرین جستجو ها

مجله ی دانستنی های عطر و ادکلن هر چی که بخوای دانلود سرا غصه نخور خرید بهترین لوازم يدكى سايدبوم كوماتسو اینجا همه چی هست amirhosseintaherkhani همه چیز درباره سیستم عامل اندروید فروش واتراستاپ ارزان حرم شاه - بانک جامع اشعار مذهبی روضه و مرثیه